Agnihotra is een healing uit de oude wetenschap uit de Ayurveda. Het is een proces van zuiveren van de atmosfeer door een speciaal voorbereid vuur wat dagelijks wordt gedaan met zons – op en ondergang. Het positieve effect van Agnihotra vermindert o.a. stress, versterkt gezondheid en vergroot je positieve energie. Dit eenvoudige en zeer krachtige gereedschap wordt over de hele wereld uitgevoerd door de mensen die geweldige resultaten ervaren die ondersteuning bieden aan healen van de aarde.


Origine:  Agnihotra stamt uit de Veda’s, een overlevering van kennis dat beschreven in het Sanskriet.Sanskriet is een hoge ontwikkelde, complexe taal en de moedertaal van alle Indo-Europese talen. De informatie in de Vedas, daarvan wordt gezegd dat het openbare kennis is, dat duizenden jaren mondeling is doorgegeven en uiteindelijk is vastgelegd in het Sanskriet rond de periode van 1500 B.C.

Duizenden jaren geleden is de intrigerende wetenschap rondom ons universum beschreven in de Veda’s, helemaal naar de kern van bv de atoom. Methodes van het behalen van hogere staat van bewustzijn, leven in harmonie met de aarde en technieken om zorg te dragen voor het helen van de atmosfeer staan hierin beschreven. Het stamt uit de oude wetenschap die zuivering van de atmosfeer beschrijft d.m.v  vuur. In de oude tijden werden speciale  vuurceremonies uitgevoerd door verschillende oude culturen op de aarde, zoals de Hopi Native Americans, Mayas, Sjamanen van Siberia. Agnihotra is “opnieuw tot leven ingeblazen” vuurwetenschap die door velen over de hele aarde wordt uitgeoefend. Agnihotra doe je in een pyramide vorm met vaste maat. Je past een aantal vaste ingredienten toe. Agnihotra is het helende basisvuur. Het stamt uit de oude Vedische wetenschap van bio-energie, medicijn, landbouw en klimaatverandering. Agnihotra is het proces van zuivering van de atmosfeer en leefomgeving door middel van een vuur in een piramide van koper wat afgestemd is op het bioritme van zonsopkomst en ondergang. Het is een methode die de vervuilde planten, dieren en mensheid kan neutraliseren. Vervuiling is het grootste probleem van onze tijd en Homa therapie is de oplossing om onze atmosfeer, body en mind, landbouwvelden en waterbronnen te zuiveren. Alle vormen van leven op deze planeet ; de omgeving, land en tuinbouw, gezondheid, welzijn & geest van de mens, worden opgevuld met deze nieuwe energie en alles komt terug in balans.

Homa therapy in Nederland
Vanaf April 2015 is Homa therapy officieel erkend in Nederland en wordt via deze website info verstrekt over Homa therapie en Agnihotra. In samenwerking met Homatherapy Polen &  Ecovillage Brughu Aranya  is er in 2012 een start gemaakt om Homa therapie & Agnihotra in Nederland onder de aandacht te brengen. Gedurende 2014 is er een NL talige folder uitgekomen door beide organisaties. Om Homatherapy bekendheid te geven worden er workshops/ lezingen gegeven in ons Homa- onmoetingshuis. 
Sinds 2015 verzorgen we workshops op festivals waar we veel bezoekers de kracht van Agnihotra hebben ervaren. Ook zijn de afgelopen jaren veel mensen met het vuur begonnen.
Sinds 2020 zijn we gestart met online sessies qua Agnihotra en diverse meetings.