Hoe te starten ?

Na het volgen van een workshop rondom Agnihotra kun je thuis direct starten. Belangrijk is dat je een plek in huis of buiten hebt waar je ongestoord Agnihotra kan doen. Neem in het begin 15 min van tevoren de tijd om alles voor te bereiden.

Zorg dat alle materialen klaar staan en dat je in de ochtend richting het oosten zit met de pyramide voor je. De zijde v.d. pyramide is altijd gericht op het oosten. Vooraf aan Agnihotra neem je voldoende de tijd. Was vooraf je handen spoel je mond en spetter je jezelf ( haren en kleding ) even wat nat. Dit doen we ivm bacterien in de mond en energie die je bij je draagt van anderen. Water neutraliseert negatieve energie die je bij je draagt van bv anderen.

Agnihotra voer je uit via het een tijdschema wat te downloaden is. Wijk je af van dit schema dan is het geen Agnihotra, maar een gewoon vuur zonder effect.

Als je alles hebt voorbereid in de pyramide en de rijst hebt uitgezocht steek je rond 3 min en 40 sec voor het het Agnihotra proces het vuur aan met een lucifer. Alleen lucifers worden gebruikt voor het aansteken.

Doe in je koperen rijst bakje 2 druppels ghee. Meng de rijst. Start met Agnihotra op de aangegeven tijd op de lijst. Je start met de mantra en het geven vd rijst. Na deze handelingen is het klaar. Je spreekt de mantra1 keer uit. Als er na het geven v.d. rijst nog over is doe je deze weg. Je laat het vuur zijn werk doen. Je voegt niets meer toe en beweegts de pyramide niet.

Agnihotra heeft volledig plaatsgevonden als alle rijst verbrand is en het vuur uit.

Het as laat je zitten tot het volgende Agnihotravuur. In de avond kijk je in richting van het westen ( ondergaande zon).

De as kun je gebruiken voor remedies.
Het as kun je filteren en bewaren in een glazen pot.

TIPS

Rijst
De rijst die je gebruikt is biologisch en rauwe zilvervliesrijst. Let op, sommige rijst is voor gekookt. Deze heb je niet nodig. De hoeveelheid die je nodig hebt zijn 2 x hoeveelheid wat je kan pakken met 3 vingers. Voor Agnihotra gebruik je alleen hele rijstkorrels.

Blote voeten/ sokken.
Aarding is ontzettend goed omdat je met energie werkt vandaar dat je geen schoenen draagt.

Radiografische klok.
Gebruik een klok met atoomtijd.
Deze kun je via internet of diverse winkels verkrijgen.


Rijst geven
Je geeft rijst met de rechterhand. Na het geven maak je de Agnihotra lepel, rijstbakje en je vingers schoon met een stuk keukenrol. Laat je ghee zitten in het rijstbakje dan kan het op den duur gaan oxideren.

Veiligheid

Zorg als je Agnihotra doet dat er geen vlambare materialen rondom de pyramide staan. Met name als je buiten bent houdt dan rekening met bv de wind.

Agnihotra tijden thuis

Klik op de bovenstaande button en download je eigen tijdschema voor thuis. Dit tijdschema is 100% accuraat en betrouwbaar. Met Agnihotra werken we op de seconde vandaar dat het goed is om langs deze tijden een radiobestuurde klok bij je Agnihotra materialen te hebben.

On the road again.

Ga je op vakantie, naar je werk of een weekend weg, dan is er nu de mogelijkheid om een applicatie te downloaden voor je android of iphone. Deze handige apps werken op elke locatie wereldwijd. Toch kan het voorkomen i.v.m. ontvangst etc dat je telefoon niet altijd ontvangst heeft. Mocht je een aantal dagen op dezelfde plek blijven download dan als nog de tijden via het Agnihotra timingsprogramma.

De app voor Iphone zitten kosten aan verbonden. De agnihotra buddy is gratis. Er zit geen verschil in kwaliteit, omdat beide applicaties gemaakt zijn door dezelfde ontwikkelaars.