Agnihotra is een healing uit de oude wetenschap uit de Ayurveda. Het is een proces van zuiveren van de atmosfeer door een speciaal voorbereid vuur (HOMA) wat dagelijks wordt gedaan met zons – op en ondergang. Het positieve effect van Agnihotra vermindert o.a. stress, versterkt gezondheid en vergroot je positieve energie. Dit eenvoudige en zeer krachtige gereedschap wordt over de hele wereld uitgevoerd door de mensen die geweldige resultaten ervaren die ondersteuning bieden aan healen van de aarde. Agnihotra is puur wetenschappelijk & spiritueel  proces. Je werkt met het bioritme van de zon en de natuurwetten.

Origine:  Agnihotra stamt uit de Veda’s, een overlevering van kennis dat beschreven in het Sanskriet. Sanskriet is een hoge ontwikkelde, complexe taal en de moedertaal van alle Indo-Europese talen. De informatie in de Vedas, daarvan wordt gezegd dat het openbare kennis is, dat duizenden jaren mondeling is doorgegeven en uiteindelijk is vastgelegd in het Sanskriet rond de periode van 1500 B.C. Een lage tijd is deze kennis verloren gegaan.  Halverwege de vorige eeuw  is deze kennis  weer terug gekomen onder de mensheid. En deze Vedische kennis is vertaald wat we Homaterapy heet.

Homa therapy
Homa therapy stamt uit de oude Vedische wetenschap die bijdraagt aan het herstel van de leefomgeving. Homa is het sanskriete woord van vuur. Vuur staat voor de transformatie die alle elementen met elkaar verbindt. Door o.a Agnihotra en andere homa’s uit te voeren krijgen planten, dieren en mensen krijgen weer de juiste voeding. Door het herstel van de atmosfeer, herstelt alles wat zich in deze atmosfeer bevindt. Door oude wetenschap uit de oude Vedische kennis, maar is in oude tijden wereldwijd toegepast. Dit kan men uit geschriften, manuscripten uit oude culturen zoals, de Kelten, Native amerikanen, Aboriginals, Inca’s bestuderen.

Hoe werkt Agnihotra? 
Het vuur gebouwd in een pyramide met vaste maat. Een  aantal vaste ingredienten worden gebruikt. Het proces vindt exact plaats op met zons op komst en zonsondergang. Op dat moment geef je in combi met ingredienten en een mantra een offer aan het vuur ( agnihotra homa). Gedurende zonsopkomst en ondergang komen vele energien , ethers en subtiele vanuit de zon richting de aarde. Hiermee produceert het een vloed aan energie wat op de coordinerende plekken waar de zon opkomt of ondergaat.

 Shree Vasants words on the worlds situation today!

The world is on the threshold of extreme destruction. Acid rain, ozone holes, radioactivity in soil and air, 
chemical and nuclear waste dumps, large areas in drought and famine, several others under floods, no really potable water to drink, new diseases in plants, animals and humans, old diseases in new forms, spoilage of soil, water and air due to agrochemicals, pesticides, insecticides, herbicides, threat of nuclear accidents in space and also in oceangoing vehicles, animal species disappearing, forest cover of planet getting destroyed, extreme changes in temperature due to climate change, melting of icebergs threatening the future of world coastal areas. All this is a sad picture.

All these days scientists used to say, “I will certainly find some solution.” Now the scientists say, “There is no solution.” However, we do know there is a solution if we take to scientific way of leading our life in harmony with rhythms of nature.’ 
Vasant Paranjpe, Pioneer of Homa Therapy


Mantra 's

Ochtend Agnihotra Mantra:
Sooryáya swáhá,
sooryáya idam na mama prajápataye swáhá,
prajápataye idam na mama.

Avond Agnihotra Mantra:
Agnaye swáhá,
agnaye idam na mama prajápataye swáhá,
prajápataye idam na mama